Home » Onze producten en diensten » Blusdeken 120 x 180 cm

Blusdeken 120 x 180 cm

Brandblusdeken, 120 x 180 cm, een essentiële aanvulling op uw brandblusmiddelen. Voor kleine en beginnende branden en voor het doven van brandende kleding. Kan hitte wegnemen, afschermen en vlammen doven door zuurstofgebrek.

Informatie blusdekens.
Blusdekens worden in toenemende mate erkend als essentieel onderdeel van de standaard blusinrichting. Blusdekens kunnen gebruikt worden voor het doven van verschillende soorten branden en zijn zeer geschikt voor vloeistofbranden of voor het inwikkelen van een persoon wiens kleding vlam heeft gevat. Vooral als er geen brandblusser in de buurt is of als deze methode te rigoreus is. Een blusdeken is zowel thuis, op kantoor als in het bedrijf te gebruiken.

Onze blusdekens voldoen aan de EN 1869 norm, TÜV gecontroleerd en goedgekeurd. Onze blusdekens zijn verpakt in een rode harde PVC box, voorzien van een ophangoog en een Nederlandstalig label. De blusdeken zelf is gemaakt van glasvezel en voorzien van een siliconencoating. Om eenvoudig de blusdeken te kunnen grijpen, is deze voorzien van twee treklinten. De blusdeken is bestand tegen temperaturen tot 550 graden Celsius.

producten brandblusdeken120x180 RS Brandbeveiliging Blusdeken 120 x 180 cm


Brandblusdeken 120×180 cm:

  • Blusdeken van glasvezel
  • Dubbelzijdig gecoat
  • Verpakt in harde PVC box
  • Bestendig tot 550°
  • TüV goedgekeurd
  • Nederlandstalig etiket op de voorzijde
  • Nederlandstalig instuctielabel op de achterzijde
  • Voldoet aan EN 1869 standaard

 

 

 

De werking van blusdekens.
Het vuur wordt gedooft, doordat de blusdeken zuurstof ontneemt van de vuurhaard. De dekens zijn gemaakt van ontbrandbare of slecht-brandbare stoffen.

Een blusdeken wordt vastgepakt bij de hoeken waarna men deze deels om de eigen handen wikkeld. Hiermee voorkom je dat tijdens het bestrijden van het vuur, de handen kunnen worden verwond. Vervolgens dekt u voorzichtig, van u af gericht, de gehele brandhaard met de branddeken.

Het is belangrijk om de blusdeken minimaal een half uur te laten liggen, wanneer deze wordt gebruik bij het blussen van een vloeistofbrand. Wanneer de temperatuur van de vloeistof nog hoog is, bestaat er een grote kans dat deze weer kan ontbranden als er zuurstof bij komt. Het is dus belangrijk om niet snel te gaan kijken of de brand al geblust is.

De blusdeken moet strak worden gewikkeld op de kleding en het lichaamsdeel, wanneer deze wordt gebruikt om vlammende kleding op een slachtoffer te blussen. Het is ook belangrijk dat het vuur niet bij het gezicht van de slachtoffer kan komen. Dit kun men doen door de branddeken strak bij de hals te bedekken.

Blusdekens dienen op een makkelijke, bereikbare en logische plek te worden opgehangen en zijn voor eenmalig gebruik bestemd.